Як правильно прикрашати паски: для харківської малечі провели спеціальний майстер-клас (відео)

10.04.2023 20:16   -

Який же Великдень без традиційних пасок? Український обрядовий хліб є невід’ємною частиною святкового столу вже декілька століть. І якщо дорослі беруть на себе більш складні завдання – замішування тіста й випікання, за дІтьми залишається творчий, але не менш відповідальний процес – прикрашання пасок. Тож до Великодня в Харкові організували спеціальний майстер-клас для малечі.

Білкова глазур, різнокольорова посипка, цукрові фігурки, – прикраси підібрали на будь-який смак. Трохи дитячої фантазії – й за півгодини вийшли ось такі паски.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

З організацією майстер-класу допомогли волонтери благодійного фонду «Ми – харків’яни». Головна ідея такого заходу, за їхніми словами, долучати малечу до українських традицій і звичаїв. Адже, хоч у крамницях наразі можна придбати будь-які готові вироби, виготовлення домашніх пасок об’єднує родину, залишає теплі спогади на все життя. До того ж, в умовах війти дітям украй важливо відволікатися та хоч іноді забувати про важкі події сьогодення.

ІРИНА КОЗАЧЕНКО СПІВЗАСНОВНИЦЯ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «МИ-ХАРКІВ’ЯНИ»
Взагалі, дитяча психіка, я гадаю, дуже хитка. І війна на це ще більше вплинула. І, якщо проводити такі заходи, я вважаю, що в них трохи відсувається на задній план спогади про війну й вони швидше забудуть про неї. Тому це – необхідно.

У заході взяли участь 30 дітей, усі вони з багатодітних родин, розповідає директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко. І додає: цей захід до Великодня цьогоріч перший, та аж ніяк не останній.

ОЛЕКСАНДР ВЛАСЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ`Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
Так, у нас планується дуже великий захід у ТРЦ «Нікольський», який відбудеться в суботу. Це будуть майстер-класи з прикрашання пасок. Плюс, буде історична складова – як Великдень святкували. Тому всіх запрошуємо у суботу, о 13:00.

ОСТАННІ НОВИНИ