Харківська міськрада виділила обласній 2 мільйона гривень на на заходи по боротьбі з коронавірусом.

24.06.2020 13:17   -
Автор:
Майже 39 мільйонів на педагогів, а на ремонт обладнання для їдалень – 10 мільйонів. Саме така субвенція надійшла Харкову. Ще 700 тисяч міський бюджет отримав для надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами. Крім того, завдяки перерозподілу коштів – вдалось збільшити видатки на освіту ще, на суму у 29 мільйонів гривень. Вони підуть на меблі для дитсадків, капремонт та благустрій навчальних закладів, на підручники. Також фінансову підтримку отримали комунальні підприємства. 
 
Тетяна Таукешева заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету та фінансів
 
На выплату заработной платы работников коммунальных предприятий предлагается направить 60 млн гривен, в том числе КП "ХТС" – 46 млн гривен. На приобретение троллейбусов с автономных ходом на условиях финансового лизинга предлагается выделить средства в сумме 93,7 млн гривен, это на приобретение 50-ти троллейбусов. На реабилитацию нежилого здания по площади Павловской предлагается направить 30 млн гривен.
 
Внесли депутати під час сесії і зміни до програм розвитку медицини. Місто, зазначив міський голова Геннадій Кернес, допомагає області в цьому напрямку. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Ми даємо субвенцію 2 мільйона гривень обласній раді на СOVID-19, тобто ті кошти, які  витрачає область – ми їм компенсуємо у тій мірі, в якій можемо.
 
Також діти із сімей переселенців тепер безкоштовно отримуватимуть харчування молочної фабрики-кухні. Школярам під час сесії продовжили пільговий проїзд на все літо. Підтримку отримали ОСББ та житлові кооперативи, у місті профільна програма працюватиме й надалі. На розробку проєкту Єдиної комплексної системи відеоспостереження Харкова депутати дали 1 мільйон.