Харківщина у трійці лідерів із залучення інвестицій

06.12.2012 18:59   -
Автор:

Міжрегіональна інвестиційна конференція зібрала у Харкові: представників регіонів, фінансових експертів та інвесторів, які працюють в Україні. Сьогодні на Харківщині впроваджується десять національних проектів. У кожному з них дві третини капіталу – іноземні інвестиції. Частина з них вийде на планову потужність вже наступного року.    

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Курс который мы выбрали на тесное сотрудничество с национальным агентством по инвестициям – он себя оправдывает, и можно говорить о реализованных проектах совместных, национальных проектов, на территории Харьковской области, которые завершены в плане организации и работают сегодня на территориальную громаду.

Кожен з проектів, каже губернатор, це крок Харківщині до світової економіки. Паперова робота закінчена і вже на початку дві тисячі тринадцятого на території області розпочнеться видобування природного газу та підготовчі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу, у тому ж році запрацює ай-ті парк та з’явиться перше на Слобожанщині «село майбутнього».     

Василь Федюк директор Департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами

-Харківщина є одним з найбільш привабливих регіонів України для залучення інвестицій і власне Харківщина демонструє чудову співпрацю на рівні влади та бізнесу. Тут успішно працює наш харківський регіональний центр з інвестицій та розвитку і ті напрацювання, які існують на території Харківщини можуть бути мультипліковані і в інших регіонах.

З думкою чиновників згодні і самі закордонні інвестори, які прийшли працювати на Слобожанщину. На Харківщині їх приваблює не тільки науковим та промисловим потенціалом. Головне досягнення регіону, кажуть бізнесмени, створення відповідних умов для розвитку бізнесу, у тому числі і закордонного.   

Енді Кузич директор з розвитку PwC України

-Ми бачимо не один раз, якщо інвестор прийшов, у нього появилася проблема, він пішов до влади, вона йому помогла – він просто щасливий. Він знає що бувають проблеми, він хоче, щоб його хтось підтримав, хтось його розумів. Я можу сказати впевнено, що тут, з мого особистого досвіду, тут вирішуються проблеми, щоб бізнес міг розвиватися. Я можу сказати, що Харків відкритий для бізнесу.

Харків посів друге місце серед регіонів України за якістю підтримки бізнесу. Єдиний дозвільний центр та єдине інвестиційне вікно створені у місті, не тільки спрощують адміністративні процедури, а і значно скорочують час на реєстрацію нових бізнес проектів. Тільки за останній рік завдяки цьому у регіон прийшло тридцять шість інвестиційних компаній, серед яких і такий світовий гігант, як корпорація Шелл.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия.