Харків простився з Героєм Радянського Союзу Сергієм Остащенком

23.11.2012 22:31   -
Автор:

Сергій Остащенко почав служити Батьківщині з Курської битви, воював на Ленінградському фронті. Брав участь у звільненні Харкова та форсував Дніпро. Другого жовтня сорок третього особисто підбив три фашистських танки, тим самим відштовхнув атаку ворога. За що і отримав трьома тижнями пізніше звання Героя Радянського Союзу.  Сьогодні попрощатися з ним прийшло чимало людей. В останню путь свого наставника проводжають і колеги з Міжнародного комітету ветеранів, який очолював Сергій Остащенко.

Петро Конюшенко заступник голови Харківського міжнародного комітету ветеранів війни

-Человек очень добрый, человек очень умный, человек как отец-наставник, как старший товарищ. Я ему очень благодарен, что я под его руководством работал, он меня многому научил.

Сергій Остащенко був нагороджений орденом Леніна, Великої Вітчизняної Війни Першого ступеню та Червоної зірки. Всіх нагород героя не перелічити. Він був визнаний у США, Росії та інших країнах світу. Брав участь у ветеранському русі. Співпрацював з ветеранами Бєлгородщини.

Дмитро Чепелєв голова Ради ветеранів (м. Бєлгород)

-Мы скорбим все, Сергей Михайлович очень часто приезжал в город Белгород, мы сотрудничали более пяти лет, он добрый, он отзывчивый человек

Чимало уваги Сергій Остащенко приділяв і патріотичному вихованню молоді.

Олексій Самойлов керівник Обласної організації миротворців

-Он давал нам наставления, работал по школам, организовывал разные общественные мероприятия, то праздничные мероприятия, практичсекие конференции, много чего было хорошего.

Вшанувати пам"ять героя та почесного громадянина прибули керівники міста та області. Поховали Сергія Остащенка на другому міському цвинтарі.