90 років тому розпочалася історія Харківської національної академії міського господарства

23.11.2012 22:25   -
Автор:

Урочисте засідання з нагоди дев'яностоліття від дня заснування Харківської національної академії міського господарства зібрало повну залу поважних гостей. Історія вузу бере свій початок з всеукраїнського технікуму комунального господарства, де на трьох факультетах навчалося близько трьохсот судентів. Час йшов, змінювалися назви, міцніли традиції. Наразі на десяти факультетах академії навчається понад п'ятнадцять тисяч студентів, а наукові розробки незмінно отримують провідні державні премії і мають велике значення для міста.

Леонід Шутенко почесний ректор Харківської національної академії міського господарства

-Научные достижения ученых академии только за последние годы получили 4 государственных премии Украины.

Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови

-На базе вуза разрабатывается стратегия развития города Харькова до 2030 года. И именно вашы мсли, идеи будут положены в развитие города Харькова.

Харківська національна академія міського господарства є унікальним, єдиним у своєму роді вищим навчальним закладов в Україні, який готує кадри для муніципального управління, будівництва, транспорту, електроенергетичного, водного, газового господарства, екології міст.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Органи місцевого самоврядування, працівники і випускники вашої академії — це одне ціле.  Саме в громадах ви створюєте умови, які необхідні для проживання.

Неоціненний внесок професорсько-викладацього складу академії був відзначений грамотами Харківської облдержадміністрації, обласної та міської рад.