Каскадне озеро в саду Шевченка запрацювало: чи запустять цьогоріч фонтани? (відео)

02.05.2024 11:57   -

У Харкові в саду Шевченка, в одному з найулюбленіших місць відпочинку, працівники СКП “Харківзеленбуд” провели запуск каскадного озера.

ІРИНА САЙКО ПРЕССЕКРЕТАР СКП “ХАРКІВЗЕЛЕНБУД”
Як ви бачите, ми вже заповнили озеро водою. До слова, загальний об’єм води тут порядка 3500 кубічних метрів. Усю воду ми обеззаражуємо, в тому числі і ультрафіолетовими лампами, але треба відмітити той факт, що перед заповненням води наші фахівці провели колосальну підготовчу роботу. Так, вони почистили, помили та відреставрували дно озера. На березі, там, де відійшла гранитна плитка, її полагодили.

Відновили лави, почистили та пофарбували лівньовки, додає речниця Харківзеленбуду. Пофарбували ліхтарні стовпи, відремонтували альтанку, і особливу увагу приділили кованому мосту.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІРИНА САЙКО ПРЕССЕКРЕТАР СКП “ХАРКІВЗЕЛЕНБУД”
Його ми мили, чистили, лагодили, фарбували. Наші фахівці закінчують роботу, але вже зараз він виглядає дуже яскраво і естетично.

Цього року в саду Шевченка не запускатимуть вісім плавучих фонтанів і не вмикатимуть світлову підсвітку, зауважує:

ІРИНА САЙКО ПРЕССЕКРЕТАР СКП “ХАРКІВЗЕЛЕНБУД”
Це робиться, в першу чергу, для безпеки харків’ян, а також для світломаскування. Озеро тільки починає свою роботу, але вже ми бачимо силу силенну харків’ян, людей з дітьми, молодь, людей похилого віку. І це ще раз доводить нам той факт, що ми все робимо правильно. Адже запрацювала ще одна локація, де люди можуть прийти і хоч трішки відпочити від жахіть воєнного сьогодення. І тим самим відновити своє ментальне здоров’я.

У Зеленбуді говорять, вже скоро планують запустити фонтан біля зоопарку та центральний фонтан в саду.

ОСТАННІ НОВИНИ