Харків охопила новорічна метушня
Харків"яни повним ходом готуються до Нового року. Скуповують ялинкові прикраси та продукти для святкового столу. Та аби свято не обернулося на трагедію треба дотримуватися кількох правил. По-перше, пожежна безпека. Розпочинається вона ще з покупки хлопавок та петард. Наразі правоохоронці проводять рейди з виявлення несанкціонованого продажу піротехники. Вилучено понад шість тисяч одиниць.
Микола Голуб заступник начальника ГУМВС України в Харківській області
-Нельзя эту пиротехнику реализовывать на рынках. Пиротехника реализуется только в специализированных магазинах, которые имеют соответсвующие лицензии.
На вулиці та подалі від людей – ось де можна підривати петарди, та бути уважними, дбати і про власну безпеку.
Павло харків'янин
-Пальца нет, уже не взрываем, а если серьёзно, то в детстве видел, как взывается очень больно, будьте осторожней, ни в коем случае не взрывайте, не понтуйтесь, потому что очень опасно, взрывается, горит очень хорошо, тем более совеременные вещи очень хорошо горят, поэтому будьте осторожнее в этом новом году.
Тетяна пенсіонерка
-Это мы не приветствуем, это очень опасно и петарды, и хлопушки, и продаются некачественные, и я всё-таки считаю, что этим должны заниматься специалисты.
Ялинку треба ставити подалі від джерел вогню, радять пожежники, не прикрашати бенгальскими вогнями, свічками ж – у рідкому випадку.
Євген режисер
-Можно свечи использовать, только нельзя уходить из дома, засыпать под бой курантов, если уходишь – задул, посмотрел, чтобы всё было аккуратно, без происшествий. Петарды, бенгальские огни, файеры – всё на улице.
Ще одна небезпека – святковий стіл. Адже за звичаєм він має ломитися від розмаїття страв. Та це не завжди на користь шлунку. Тож господині мають свої секрети як вберегти сім"ю від переїдання.
Тетяна інженер з охорони праці в театрі
-На новогодний стол в общем-то у нас получается только бутерброд с икрой, какая-нибудь нарезочка и всё, всё остальное мы едим до 12 часов и уже после – утром.
І це правильно, кажуть дієтологи. Та якщо все ж не вдається втриматись від спокуси – переїдати все одно не слід. Краще приготувати менше та з"їсти усе. Також треба намагатися не змішувати різні продукти.
Юлія Панченко дієтолог
-Основная нагрузка на таких столах от того, что мешается и грибы, и яйца, и мясо, и рыба, и всё равно человек имеет определённій размер желудка, он всё равно больше не съест физиологически, поэтому имеет смысл готовить второго, первого, но чем свежее вы подадите своим родным и близким приготовленные продукты, тем меньше вероятности, что они плохо перенесут эти праздники.
Наступний рік – Водяної змії. Астрологи радять зустрічати його у теплій родинній компанії. Приготувати обов"язково щось м"ясне, та вдягти вбрання блискуче, сріблясте чи зеленого кольору.
Анастасія Полякова, Сергій Перець, Харьковские Известия