Городская власть и представители Германии ищут совместные пути помощи беженцам из Донбасса

05.09.2014 15:55   -
Автор:

Допомога тим, хто опинився в непростій життєвій ситуації. Сьогодні в Першій столиці делегація з Німеччини. Генконсул республіки в Донеччині та представники відділу з гуманітарної допомоги товариства GIZ. Вони разом з представниками міської влади обговорили питання допомоги переселенцям з Донецької та Луганської областей. Наразі у Харкові тільки за офіційними даними перебуває понад 9 тисяч переселенців. З них 3,5 тисячі діти. Кожну людину міська влада намагається не оминути увагою, все за рахунок міста та небайдужих городян. Тож допомога від закордонних колег ніколи не буде зайвою, розповіли в мерії. Крім побутової техніки, зараз найактуальніше питання – проживання біженців взимку. Німецькі колеги погодилися. Гостям делегації показали в яких умовах зараз живуть переселенці в Харкові. На прикладі терцентру Московсього району. Тут же є приміщення, які міська влада запропонувала відреконструювати спільними зусиллями. Тут додатково можна розмістити переселенців.

Вольфганг Кьоліш представник відділу з гуманітарної допомоги німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ)

Ми із задоволенням вивчимо ідею міської влади про те, щоб провести санацію, тобто ремонт цього приміщення. І в рамках нашого проекту ми вивчимо можливість реалізації цієї ідеї. Але як би там не було ми цей проект повинні і ми його реалізуємо ще в цьому 2014 році.

 Реалізація та підготовка проету – це тривалий процес співпраці міського голови Геннадія Кернеса з Німеччиною. Західні гості не раз відвідували Першу столицю з офіційними делагаціями.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

Сказать, что это идея городского головы, это философия городского головы. От каждой встречи с представителями таких структур он ждёт какого-то результата и высказывает своё пожелание чтобы можно было сделать в городе. Вот когда возникло его желание принимать в городе беженцев и расселять их вот оно реализовалось их приездом, переговорами с ними. Естественно это продолжение той работы, которую ведёт наш городской голова системно и постоянно. Мы показали те помещения, которые у нас на сейчас есть и которые требуют ремонта . Ну будем думать сказали наши гости, будем надеятся что мы сделали разумное предложение и оно им будет интересно и нам полезно.