ГО «ЗооКонтроль» дезінфікувала підстанцію швидкої медичної допомоги №2

01.06.2020 12:21   -
Автор:
Допомога в боротьбі та профілактиці інфекції коронавірусу. Волонтери громадської організації «ЗооКонтроль» продовжують дезінфікувати установи Харкова. На цей раз відповідні заходи здійснюють на підстанції швидкої медичної допомоги №2
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Дезінфекція машин швидкої невідкладної допомоги це один з елементів волонтерської допомоги нашої громадської організації «Ділові жінки України», за цей час карантину мені довелося спілкуватися з великою кількістю волонтерів, громадських організацій, які приходили і пропонували свою допомогу в межах їх можливостей.
 
Раніше громадською організацією вже було опрацьовано ряд міських та обласних медичних закладів. Крім того дезінфекція була проведена в будівлях Харківської поліції. Як повідомив керівник «ЗооКонтролю» Андрій Ревенко, ініціативу дезінфікувати приміщення, де працюють медпрацівники, підтримав Харківський міський голова Геннадій Кернес.
 
Андрій Ревенко керівник громадської організації «ЗооКонтроль» 
 
По просьбе мэра мы дезинфицируем те лечебные учреждения, в которых лежат подозреваемые или заболевшие на коронавирус. Мы как бы взаимодействуя  со здравоохранением, понимаем, что на самом деле в первую линию обороны, как и говорил мэр, у нас находится здравоохранение, то есть медики.
 
Андрій Ревенко зазначає, таким чином волонтери забезпечують біологічну захищеність медиків, які першими стикаються з людьми, які захворіли на ковід або мають підозру. Тож волонтери дезінфікують транспорті засоби, приміщення підстанції та спецодяг медичних працівників.
 
Андрій Ревенко керівник громадської організації «ЗооКонтроль»
 
У нас есть генератор горячего тумана, это такой реактивный двигатель в сопло которого во время работы впрыскивается дезраствор. Он сертифицирован в Украине. Хотя он немецкий. И он сертифицирован именно по "короне". Поэтому с той концентрацией, с которой мы его применяем, людям он безопасен, а скажем через полчаса помещение будет стерильным.
 
За словами заступника директора екстреної допомоги Галини Солдан, такі волонтерські ініціативи значно поліпшують роботу медпрацівників, враховуючи, що в період карантину вони підлягають великому ризику зараження вірусом.
 
Галина Солдан заступник директора екстреної допомоги
 
Враховуючи, що вони працюють усилено і постійно під великим ризиком. І багато хто переживає, тому що у кожного є сім'ї, свої діти, батьки, які вже у віку. Тобто це ще один доповнюючий  варіант дезінфекції до наших процедур. І я вдячна громадській організації «ЗооКонтроль» за цю співпрацю і сподіваємось, що будемо працювати в подальшом.