У Харкові почав працювати центр доступу до цифрових можливостей

01.06.2020 12:16   -
Автор:
Дізнатись про електронні сервіси міста, а також навчитися цифровій грамотності стало набагато простіше. Адже у Харкові відкрився перший центр доступу до цифрових можливостей. Тут можна безкоштовно отримати консультацію та дізнатись про перелік міських послуг.
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації 
 
Здесь можно будет ознакомиться с тем, как получить электронную цифровую подпись, чтобы полноценно в цифровом мире подтверждать свою личность. Здесь можно будет узнать как формировать справки на портале электронных сервисов города, как регистрировать свой персональный медицинский кабинет, записываться онлайн к врачу, как пользоваться сервисами центров предоставления административных услуг: как стать в очередь, как записаться на конкретную дату и время, и все другие сервисы, которые предоставляет сегодня город.
 
Тобто, ті відвідувачі, які не мають постійного доступу до інтернету матимуть можливість ознайомитись не тільки з переліком електронних сервісів міста, а і з онлайн-курсами, що розроблені Міністерством цифрової трансформації України "Дія. Цифрова освіта", а також отримати відповідні сертифікати після закінчення навчання. Для цього у розпорядженні відвідувачів є спеціально обладнане місце з необхідними гаджетами. 
 
Вікторія Китайгородська директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку
 
Для того, щоб скористуватися цим сервісом не потрібно попередньо записуватись або реєструватися через електронну чергу – для цього необхідно прийти до центру, який знаходиться за адресою Гімназійна набережна 26 і з 14.00 до 18.00 можна отримати всю необхідну допомогу, всі необхідні практичні навички і знання.
 
Найбільшою популярністю, припускає директор профільного департаменту, послуги центру користуватимуться, в першу чергу, у літніх людей. Адже саме вони менш підковані у цифровій освіті. І от перший клієнт центру з"ясовує як можна записатись за прийом за допомогою електронної черги. Віктор Петрович ділиться, навчатись основам – досить зручно. 
 
Віктор Петрович відвідувач центру доступу до цифрових можливостей 
 
Мне объяснили и показали, как записаться в центр на прием, как документы сдать и как записаться, чтобы документы получить, уже обработанные документы. Можно, не приезжая в центр, по электронной почте записаться, а можно прийти и записаться прямо в центре. Экономит время. И пребывание лишне в общественных организациях, экономят.
 
Такий центр наразі є єдиним в Україні. Проект реалізується у рамках співпраці Харкова і ІТ-компанії. Сторони підписали відповідний меморандум, що був закріплений цифровим підписом. 
 
Ігор Клевцов представник ІТ-компанії 
 
Досвід Харкова – один із кращих, а можливо найкращий і в Україні. – Чому? – В рамках нашої співпраці ми вже встигли зробити певні висновки, що у Харкові все йде максимально швидко, усі запровадження  і які стосуються безпосередньо і ІТ-технологій вони максимально швидко втілюються у життя.