Геннадий Кернес: в 2019 году Харьков выпустит облигации на 1 миллиард гривен

28.12.2018 15:26   -
Автор:
У Харкові випустять облігації. Мова йде про цінні папери, які випускають органи місцевої влади з метою фінансування інфраструктурах проектів. Так залучені кошти будуть спрямовані на будівництво та реконструкцію об'єктів соціально-культурного призначення, об'єктів транспортної інфраструктури, доріг та інженерних об'єктів на них. Випуск облігацій у місті планують здійснити вже в 2019 році, заявив міськй голова Геннадій Кернес. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Город хочет взять, выпустить облигации, значит, наши городские, чтобы вы их купили на один миллиард гривен. Потому что Харьков имеет лучшие показатели по инвестиционной привлекательности в Европе. И по платежеспособности у нас самые лучшие рейтинги, которые ставят разные агентства. 
 
А це не просто слова. Так британське Рейтингове агентство «Moody's Public Sector Europes» 27 грудня підвищило рейтинг емітента міста Харкова з Саа2 до Саа1, а також змінило прогноз з «позитивного» на «стабільний». А це означає, що прогноз рейтингу Харкова відображає постійну тенденцію міста до поліпшення бюджетних показників і зниження боргового навантаження. Як зазначають в агентстві, кредитоспроможність міста суттєво покращилася, і Харків продовжує досягати позитивних фінансових результатів і скорочення боргу в непростих економічних умовах. Також в агентстві прогнозують, що показники Харкова будуть стабільними і в 2019 році.