Експорт електроенергії, віялові відключення і що чекає на Харків (відео)

11.10.2022 14:56   -

Україна з 11 жовтня припиняє експорт електроенергії. Про це зявили в Міністерстві енергетики. Причина – пошкоджена критична та енергетична інфраструктура у багатьох регіонах через масовані ракетні обстріли, що в понеділок нанесла росія по території країни.

ГЕРМАН ГАЛУЩЕНКО МІНІСТР ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України.

Прогягом понеділка під час ворожих ракетних ударів в Україні було пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури в 11 областях. У зв’язку з проведенням ремонтних робіт, що тривають і досі, в Уряді повідомили, що в 4 регіонах будуть вимушені запровадити віялові відключення електроенергії. Графік аварійних відключень запроваджений у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях. Тим часом задля стабілізації енергетичної системи країни Уряд закликає жителів всіх областей не перенавантажувати електромережі.

ДЕНИС ШМИГАЛЬ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
За можливості не вмикайте найбільш енерговитратні прилади (електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, електрочайники, кавоварки, праски). Це зменшить навантаження на нашу енергосистему та дозволить максимально швидко відновити інфраструктуру.

Щодо Харкова то, за словами мера Ігоря Терехова, напередодні критичним службам вдалось відновити в місті та регіоні електроенергію. Світло та вода у Харкові з’явились вже у понеділок надвечір. А це дозволило відновити роботу громадського електротранспорту. Трамваї, тролейбуси та метро у вівторок зранку вирушили згідно графіку. Щодо віялових відключень, то поки їх в Харкові не буде. Але в нічний час місто залишатиметься без освітлення.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
І справа не в економії електроенергії. Як би мені цього не хотілося, але нам забороняють військові з міркувань безпеки.

Вуличне освітлення в Харкові вимкнули з перших днів війни.