Досрочный выпуск офицеров в университете имени Кожедуба

28.02.2015 16:10   -
Автор:

Плац Університету повітряних сил. Тут зібралися поважні гості, батьки та винуватці урочистостей – молоді лейтенанти-випускники навчального закладу. Їх трохи більше трьох сотень. В руках заповітний диплом про вищу освіту та плани на майбутнє.

Ігор Громовий випускник університету

 У нас є свій розподіл. Є Одеса, Миколаїв, Кам"янка-Бузька. Я по рейтингу обрав Миколаїв. Я буду виконувати обов"язки начальника відділення групи бойового управління, буду керувати особовим складом і роботою командного пункту.

Уляна Збушовська випускниця університету

Розподілили мене у Миколаїв, там бригада тактичної авіації. Буду начальником радіоцентру. Багато підлеглих, але, я думаю, з цим завданням справлюся. Нас тут дуже довго цьому вчили. Все має бути добре.

Зважаючи на складну ситуацію на Сході України, за майбутнє новоспечених офіцерів неабияк переймаються батьки. Однак переконані: у разі необхідності їхні діти справляться з будь-якими труднощами.

Валерій Зайцев батько випускника

Выбрал профессию изначально военнослужащего, должен быть настроен на это дело. Сейчас независимость Украины должны отстаивать они, которые закончили, готовились к этому.

Привітав молодих лейтенантів із випуском і віце-мер Харкова Ігор Терехов.

Ігор Терехов заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста

 Будущее Вооруженных сил Украины за такими как вы офицерами – молодыми, сильными, мужественными, преданными воинскому долгу. Поздравляю командование, профессорско-преподавательский состав Харьковского университета воздушных сил имени Ивана Кожедуба с очередным выпуском офицеров. Желаю вам успехов дальнейших успехов в деле подготовки военных кадров страны.

Цьогорічний випуск молодих лейтенантів достроковий. Як повідомили в регіональному центрі Міноборони України, випускники завершують навчання раніше вперше з часів Великої Вітчизняної війни. Це пов'язано з проведенням в країні антитерористичної операції. Проте, запевняють військові, достроковість не означає, що молоді офіцери отримали менше знань. Випускники цю інформацію підтверджують.

Ігор Громовий випускник університету

Ми проводили по 12 годин занять кожен день. І, в основному, це були практичні заняття на техніці. Тому, я думаю, отриманих знань буде достатньо для виконання завдань.

Уляна Збушовська випускниця університету

У нас програма закінчилася ще в січні місяці. Ми все встигли, все здали, тобто повністю завершили совє навчання.

Всі випускники поповнять ряди Збройних сил України. За кілька днів вони роз"їдуться по своїх військових частинах. А от у зоні проведення АТО опиняться одиниці, запевняють керівники Збройних сил України.

Віктор Сідаш заступник командувача Повітряних сил Збройних сил України

Спочатку пройдуть підготовку в підрозділах, а потім будуть нести в місцях дислокації бойове чергування, прикриття важливих об"єктів держави. Всі залишаться на мирній території. Можливо, за винятком ППО сухопутних військ.

На Донбас молоді офіцери можуть потрапити лише за власним бажанням, каже Віктор Сідаш. І лише у тому разі, якщо буде необхідність саме у їхній спеціальності.

Уляна Збушовська випускниця університету

 Це все залежить від особистого бажання. Якщо захочу, то так. – А є таке бажання в тебе чи ні? – Звичайно, є. А як без цього? Треба ж захищати український народ.

Дострокові випускні цьогоріч пройдуть і в усіх інших військових університетах України. Своє ж навчання в університеті повітряних сил випускники-кожедубівці завершили традиційно – кожен підкинув у повітря по жменці монет.