Динаміка захворюванності на COVID-19 за останню добу знизилася

28.09.2020 12:51   -
Автор:
У червоній зоні залишилися тільки два міста. Це Тернопіль та Бережани Тернопільської області. Раніше до червоного переліку відносили 12 населених пунктів, але Уряд оновив розподіл карантинних зон. Взагалі, міністр охорони здоров'я Максим Степанов каже, що жорсткі обмеження дали свої плоди. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Міста, які перебували на червоному рівні епідеміологічної безпеки – 12 міст і районів – вийшли з червоного рівня і в багатьох з них було суттєво покращена епідемічна ситуація. Наприклад, місті Чоп Закарпатської області захворюваність за 14 днів нових випадків знизилася з 170 до 56 на 100 тисяч чоловік. 
 
Та й загалом, каже Максим Степанов, динаміка захворюваності за останню добу знизилася. Всього за 24 години коронавірус виявили у двох тисяч шестиста сімдесяти однієї людини, це на чотириста п'ятдесят десять чоловік менше, аніж за попередню добу. Та все одно в уряді не поспішають послаблювати деякі обмеження в країні, зокрема, користування громадським транспортом.   
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
З точку зору епідеміології і розповсюдження коронавірусної хвороби, це є одним із таких головних ризиків, а саме проїзд в міському транспорті та взагалі в транспорті, тому що в такому замкнутому просторі знаходяться велика кількість людей, виходячи з цього були й розроблені правила. Правила дуже прості: люди, які їздять в громадському транспорті, має бути не більше, ніж кількість сидячих місць, визначених відповідними документами для  цього транспорту.