Дерчагёвскому полигону судьба полигона во Львове не грозит. Информация специалистов

05.10.2016 16:20   -
Автор:
Двадцять чотири години, сім днів на тиждень. Дергачівський полігон є основним місцем, куди зі всього Харкова звозять побутові відходи.
 
Микола Скляров директор КП "Муніципальна компанія з поводження з відходами"
 
Круглосуточно, примерно в будние дни мы принимаем порядка 5 тысяч м2, в выходной 2,5-3 тысячи. А в машинах порядка 250 автомобилей в сутки.
 
Такий об'єм щоденного надходження сміття вимагає правильного його зберігання. І це, зазначають фахівці, у Харкові контролюється ще з самого початку зведення Дергачівського полігону, аби не допустити таких несподіванок, як наприклад у Львові.
 
Микола Скляров директор КП "Муніципальна компанія з поводження з відходами" 
 
Здесь принцип такой: вначале уложена плёнка 30 см, уложен щебень, смонтирована система сбора фильтратов, которая выведена в резервуар, ёмкостью 250 литров.
 
Збір фільтратів проводиться щодня. Так стічні води не потрапляють у грунт. Більш того, наголошують комунальники, вони постійно прокладають ізолюючий шар між сміттям, чого не робили львівські колеги.
 
Фазіль Аббасов директор КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" 
 
Это прослойка укладки двух метров высотой твёрдо-бытовых отходов, который покрывается 500 мм, это 50 см землёй и рекультивируется в процессе заполнения данного полигона. Это даёт нам возможность держать полигон в работающем состоянии, обеспечит его надёжную, безопасную работу. 
 
Безпечність Дергачівського полігону, окрім фахівців, постійно контролюють і екологи. Порушень зафіксовано не було.