Депутаты & студенты

26.04.2012 19:01   -
Автор:

Народні депутати Ірина Бережна та Валерій Писаренко не так давно і самі навчалися у вишах, так що все, про що питали студенти їм було добре зрозуміло. Як готуватися до сесій і як відпочивати, що чекає на випускників після отримання диплому і коли підвищать стипендію.

Валерій Писаренко, народний депутат України:

-Я понимаю, что студенту всегда не будет хватать стипендии, прекрасно понимаю. Так что все что в этом вопросе можно будет подтолкнуть, подпихнуть мы все сделаем

Богдан Страшко,  студент Харківського Національного університету будівництва та архітектури:

-Уважаемые народные депутаты, как по вашему мнению нужно реформировать высшее образование в Украине, когда ожидать принятия закона о высшем образовании в Украине

Наразі в країні змінюється вся молодіжна державна програма. Готуєтся цілий пакет законів, що повинні захистити права молодих українців, і стати гарантом їх професійного росту. Один з них, автором якого є Ірина Бережна – закон про перше робоче місце молодого фахівця. Його мета зацікавити роботодавців у прийнятті на роботу  вчорашніх студентів.

Ірина Бережна, народний депутат України:

-Работодатель будет получать льготу. Каким образом – целый год он не будет платить обязательные социальные платежи, а эти деньги будут расходоваться на зарплату молодых специалистов

Від того, як швидко випускники вишив, знайдуть своє місце у сучасному житті залежить, якими темпами буде розвиватися на краще вся країна, впевнений мер Харкова. Тож за справу треба братися разом.

Геннадій Кернес,  Харківський міський голова :

Цель у нас одна, чтобы мы жили, и вы в том числе, лучше. Чтобы вы были успешными, чтобы у вас было первое рабочее место, чтобы вы могли получать достойную зарплату или открыли свой бизнес, и делать то что научились здесь, а может вы других будете учить. Вот хотелось бы чтобы наши контакты были постоянными.

Наступну зустріч вже запланована. Студенти запросили народних депутатів та керівника міста у гості до своїх гуртожитків. Там розмова продовжиться у більш неформальній обстановці.

Андрій Соловйов, Віктор Ноздрачьов, Харьковские Известия.