Депутат Харківської міськради Анатолій Денисенко привітав ветерана Великої Вітчизняної війни Володимира Фоніна

20.09.2012 19:31   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Ветеран Великої Вітчизняної, полковник і на додачу спортсмен. У 89-річного Володимира Фоніна досягнень не перерахувати. У Комінтернівському районі ось в цьому будинку в якому він мешкає його вже давно вважають людиною-легендою. Напередодні дня партизанської слави його приїхав привітати депутат Харківської міської ради Анатолій Денисенко.

-Здраствуйте! Можно к вам? Пожалуйста проходите.

На його грудях – чисельні ордени та медалі. Як за воєнні подвиги так і за спортивні досягнення. Вже в шістнадцять років Володимир Дмитрович став майстром спорту з лижних гонок. Розповідає, ця вправність допомогла йому і на війні. На якій він опинився вісімнадцятирічним юнаком. Пішов у піхоту і відразу ж себе проявив. Воював і у партизанських загонах. У моменти коли було складно, а іноді страшно завжди рятувала пісня, розповідає Володимир Фонін. Ветеран був заспівувачем у своєму взводі.

Володимир Фонін ветеран Великої Вітчизняної війни

-О, ооо. Выходила на берег Катюша! Ой я много, много знал песен.

Після війни повернувся до Харкова і продовжив свою спортивну кар'єру. Вона його не відпускала до шістдесяти п'яти років. Напевно завдяки ній, не приховує ветеран, він і зустрів свою дружину. Як справжній кавалер, Володимир Фонін усипав квітами свою кохану. Ну і як же не закохатися в спортсмена і красеня-чоловіка, каже його дружина.

Надія Фоніна дружина

-Цветы. Каждый день и через день дарил. Он же работал на Высоком, а там же у них свой сад, свои цветы, агрономы работали там. Больше розы конечно, это самое самое красивое. А начало было сирень. Сирень когда первая расцвела и сирень вот такими кустами приносил.

Так і живуть вже тридцять сім років разом, долаючи всі життєві труднощі. Зараз здоров'я у ветерана вже не те, розповідає його дружина. Але, не дивлячись на це, він добре тримається.

-Как вы себя чуствуете? Как настроение? Настроение бодрое!

Турбота про таких людей як Володимир Фонін, говорить депутат Харківської міської ради Анатолій Денисенко, повинна бути постійною, а не з нагоди свят. В районі яким він опікується створений цілий реєстр таких людей.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

-Я считаю, что такие заслуженные люди не обязаны испытывать никаких проблем в режиме реального времени. И мы делаем всё, чтобы их элементарные какие-то житейские вопросы решались очень быстро, оперативно и качественно.

Ми це помічаємо, каже родина Фоніних. І за таку увагу ветеран одним із перших запросив депутата Харківської міської ради Анатолія Денисенко на святкування свого дев"яносторіччя.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковские Известия