Центральні вулиці міста отримають новий вигляд

26.06.2013 17:37   -
Автор:

Пушкінська шістдесят п"ять. Фасад будинку закритий банером. А за ним – кипить робота. Ремонтники оновлюють зовнішній вигляд будинку.  

Родіон Беліченко будівельник, промисловий альпініст

-Этот дом сложный тем, что он очень старый, сыпется все, тут очень много работы монотонной. Подготавливаем все, чтоб его в итоге покрасить – сбиваем штукатурку, обклеиваем пенопластом, где нужно, штукатурим и красим.

Колір вже підбирають – з можливих варіантів світло-сірй чи оливковий. Цьогоріч в місті близько сотні будинків оновлять зовнішній вигляд, наразі тридцять з них вже в роботі. Більшою мірою – це центральні вулиці Харкові, які в першу чергу потребують ремонту.

Юрій Дігтяр заступник начальника відділу Департаменту житлового господарства

Определяются самые большие моменты разрушения, то есть где идет облущение штукатурного слоя, где идет разрушение  элементов лепки, мы стараемся их восстановить, ну и где аварийные фасады стараемся произвести ремонт, чтобы не произошли несчастные случаи.

Окрім реконструкції фасадів, у разі потреби ремонтники усувають тріщини в стінах та укріплюють балкони. В залежності від складності робіт ремонт триває від тижня до двох місяців. Останнє стосується будинків з ліпниною. Такі архітектурні прикраси демонтують і відновлюють в майстернях з точністю до дрібниць. Також цьогоріч на два пам"ятника архітектури очікує реконструкція. Це Сумська вісімдесят два та Римарська дев"ятнадцять. Вони наче наново народяться – відновлять їхній первозданний вигляд разом з усіма скульптурами, що прикрашають ці будівлі.  

Неля Ненашева програміст

-Харьков будет красивый, потому что многие старые здания очень красивые, история как бы.

Ангеліна Антонова бухгалтер

-Город изменяется, преображается, новые цвета конечно, новые здания, это очень радует. За последние года все намного лучше стало, стараются обновлять.

Лариса Гончарова

-Город становится красочнее, он был раньше серый, сейчас он становится в разных цветах, мне нравится.

Також до Дня міста приведуть до ладу фасади будинків на вулиці Двадцять третього серпня. Загалом на ці роботи планують витратити з міського бюджету близько десяти мільйонів гривень.

Анастасія Полякова