Центр для бездомных животных планируют расширить

05.07.2012 21:40   -
Автор:

Сорок котів та понад сто п`ятдесят собак. Саме стільки чотирилапих зараз мешкає у центрі утримання безпритульних тварин, який відкрили на початку червня. Їх чи не щодня приносять сюди люди або служба відлову. У вольєрах вони чекають на нових господарів. Та щоб всім тваринам вистачило місця, у центрі для них планують побудувати ще більше притулків. Нещодавно керівництво підприємства звернулося до департаменту містобудування та архітектури з проханням виділити для цього додаткову земельну ділянку, площею у півгектари.

Роман Нехорошков ,директор Департаменту житлового господарства:

-Если такая возможность будет и будет принято соответствующее решение, тогда мы будем разрабатывать проектную документацию, постараемся начать работы по проектированию уже в этом году и соответственно какие-то работы, если опять-таки, это решение будет, по возможности продолжения такого строительства в следующем году.

На додатковій території збираються звести ще один карантинний блок для утримання собак на шістнадцять вольєрів та два притулки з опаленням на сотню котів та стільки ж собак. Завдяки будівництву другої черги центр зможе приймати більше двадцяти тисяч тварин на рік. Та все це плани на дві тисячі тринадцятий. До кінця цього ж року тут збираються побудувати майданчик для автомобілів, контрольно-пропускний пункт, приміщення для ветеринарів, а також ряд господарських помешкань. З"явиться у центрі і нова послуга.

Юлія Шаповалова ,директор КП "Центр поводження з тваринами":

-И будет работать такая услуга населению, как кремация домашних животных, которые умерли. Это в этом году мы  надеемся иметь такую услугу для населения.

Ціна на послуги крематорію, обіцяють у центрі, буде доступною.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские известия.