Атака на південь України, танки зайшли в рф та виділення грошей від США – головне на ранок 12 березня

12.03.2024 12:01   -

Цієї ночі окупанти атакували південні регіони дронами-камікадзе. За даними ОК “Південь”, під час цієї атаки ворог здіснив ще й пуск ракети Х-59 в напрямку Одещини. Військові звітують, підрозділами ППО ціль знищено над морем. Також було збито 8 цілей: 2 на Херсонщині, 4 в небі над Миколаївщиною, ще 2  у напрямку Дніпропетровщини, де теж були знищені. Влучань не допущено, наголошують військові.

Уночі російська армія скинула авіабомбу на житлову багатоповерхівку в місті Куп’янськ. За даними ДСНС, внаслідок удару стались руйнації у 5-поверховому житловому будинку. Виникло декілька осередків займання – горіли 3 квартири з першого по третій поверхи у одному під’їзді та ще одне помешкання в іншому під’їзді. Загальна площа пожеж – 150 м². Станом на 04:15 вогонь вдалось загасити. Люди цілі, – повідомили рятувальники.

Протягом доби атакували також і Херсонську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Миколаївську, Сумську та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Представник ГУР МО України Андрій Юсов підтвердив, що РДК, Легіон Свободи та Сибірський батальйон зайшли до Курської і Бєлгородської областей у рамках спільної операції. Легіон “Свобода Росії” заявив: “Ми йдемо, щоб звільнити вас від злиднів, бідності та страху. Звільнити від диктатури терористичної організації, яка захопила владу”. Представник ГУР заявив, що на території росії вони діють як самостійні підрозділи. “Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої рф”, – додав посадовець.

Проєкт бюджету США на 2025 рік передбачає 482 млн доларів на підтримку України. За інформацією Держдепартаменту США, більшість – 250 мільйонів – будуть спрямовані на економічну допомогу та підтримку реформ. Для виділення коштів проєкт повинен пройти всі стадії голосування. Разом з цим у США вже кілька місяців не вдається погодити надання Україні 61 мільярда доларів через протидію з боку республіканців у Конгресі.

Євросоюз наполягає на виділенні Україні вже цього року до 3 млрд євро за рахунок прибутку, отриманого від заморожених активів Росії на тлі зниження економічної підтримки України з боку США. Про це повідомляє Financial Times. За словами кількох європейських чиновників, Єврокомісія готує план, який включатиме конфіскацію пов’язаного з санкціями прибутку. Ця пропозиція потребує схвалення всіх країн-членів ЄС.

ОСТАННІ НОВИНИ