Аграрії Харківщини поступово оновлюють техніку

27.06.2012 23:17   -
Автор:

Цьогоріч на поля Харківщини для прибирання ранніх зернових вийдуть майже три тисячі комбайнів. Проте понад 70% з цих машин вже відпрацювали свій термін. Тому за останні два роки сільхозгосподарства регіону придбали 145 нових комбайнів, вироблених здебільшого в Європі та Америці.

Віталій Панов  директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації

-В настоящее время в хозяйствах области преобладают совсеменные высокопроизводительные зерноуборочные комбайны. Удельный вес "Нив" и "Енисеев" составляет всего 29%, хотя эти комбайны нужны также для небольших фермерских хозяйств.

Оновлення парку зернозбиральної техніки є досить актуальним для аграріїв. Адже нові комбайни не лише більш якісні, збір врожаю стає продуктивнішим.

Віктор Застьола  тракторист ПОСП "Бурлуцьке"

-Получили нові, качєство удовлєтворя. По сравнєнію з нашими Т-150, нєбо і земля.

Щорічно парк зернозбиральної техніки на Харківщині оновлюється на 300 млн. грн.

Михайло Добкін  голова Харківської облдержадміністрації

-Если говорить о пополнении парка новой техникой, то самая главная задача власти – это помочь получить доступные насколько это возможно кредиты в тех учреждениях банков, которые сегодня работают на территории Харьковской области.

У той же час, як підкреслив Михайло Добкін, є дуже важливий аспект: сучасні комбайни потужніші і здатні обробляти значну площу. Це економить кошти, але веде до зменшення кількості робочих місць. Тому добрі господарі, на думку губернатора, використовують і стару і нову техніку, аби подбати про людей, які на ній працюють.

Вікторія Зова, Сергій Перець, "Харьковские известия"