90 лет Змиевскому району. Триал, кантри-кросс, концерт и фейерверк

28.10.2013 18:00   -
Автор:

Площу міста Змієва заповнює рев моторів. Це понад сотню квадроциклів та джипів з різних куточків України та навіть Росії приїхали на сьомий етап Кубку України з кантрі-кросу та Тріалу. Цей спорт поки молодий, але набирає обертів.

Ярослав Товстік учасник сьомого етапу "Шарукань" Кубку України з крос-кантрі для квадроциклів

-Чем будет больше таких мероприятий, тем будет более довольная страна.

І справді на святі зібралася вся громада. Така подія тут вперше. Ініціатором виступив народний депутат України Євгеній Мураєв. Але сьогодні він не лише організатор, а й просто тато свого маленького Михайла, який вперше братиме участь в перегонах у ролі штурмана. Нарешті всі вишикуються на старті і рушають до піщаного кар"єру

Першими змагаються діти. Учасники рівні, але вдача була на боці Михайла, у його супротивника практично на фінішній прямій не витримала техніка – квадрацикл зламався.  

Михайло Мураєв учасник сьомого етапу "Шарукань" Кубку України з крос-кантрі для квадроциклів

-Он катался круто и все равно был серьезным соперником, он нас обгонял, мы его пытались, но вот, мы выиграли.

А після, час дорослих. В різних категоріях на складну трасу виходять спортсмени на своїх залізних конях. І ось перші фіналісти.

Денис Халаімов та Михайло Світличний учасники сьомого етапу "Шарукань" Кубку України з крос-кантрі для квадроциклів

-Соперники классные, трасса такая сложная, тяжеленькая, организация на высоте, все классно, все здорово, сжатое пространство, интересно, все аккуратненько, так что нам понравилось.

Харківський дует став одним з фіналістів змагань. Їх разом з іншими переможцями урочисто нагородили на головній площі Змієва. Організатори наголошують, хоча це і перші такі змагання на Зміївщині, але не останні.

Євгеній Мураєв народний депутат України

-Мы боролись за него, мы доказывали, что сможем дать лучшие условия для спортсменов, сможем провести какие-то организационные мероприятия, выиграли его и сегодня они прошли у нас. Сегодня несколько змиевских экипажей заняли призовые места и мы будем их поздравлять, чевствовать, я думаю, это станет значительным стимулом для развития этого спорта, и будет примером и однозначным доказательством того, что змиевчане могут побеждать изанимать призовые места.

Після змаганнь – святковий концерт. Для зміївчан виступили вітчизняні та російські зірки. Віталій Козловський, Гурт "Тридцять нуль два", Гарік Кричевський.

Віталій Козловський співак

-Я не мог даже подумать, что здесь настолько творческие, настолько открытые люди. Меня там поразила сегодня одна женщина, которая даже очень неплохо пела, очень много хороших детей. Я вообще детей очень люблю, я получил много удовольствия, я надеюсь, Змиеву тоже было хорошо и наша встреча состоится в недалеком будущем снова.

Ще одним подарунком для мешканців району стало  файер-шоу. А на останок – градіозний фейерверк.