Геннадий Кернес провел личный прием в Национальном университете городского хозяйства

28.10.2013 19:21   -
Автор:

В актовій залі університету міського господарства студенти та викладачі. Всього тридцять три особи. Одні прийшли на особистий прийом Геннадія Кернеса з різного роду пропозиціями. Інші – зі скаргами на роботу комунальників. Алла Устименко говорить про найболючіше – кілька років жінка разом із сусідами змушена жити в аварійному будинку.

Алла Устименко прибиральниця

-Мокрые стены, нет труб водосточных. желоба тоже такие… Стекает все по стене. Мокрые стены – вот основная причина обращения.

Реакція мера швидка. Він наказує вирішити проблему негайно. Адже жити в таких умовах люди не повинні. Бере до уваги і прохання студента Дмитра Надточого. Він просить матеріальної допомоги на ремонт кімнати. У гуртожитку, де він мешкає, одна зі стін кімнати вкрита пліснявою. А у хлопця хронічна бронхіальна астма. При цьому, каже Дмитро, щомісяця плата за проживання – 200 гривень. Геннадій Кернес віддає наказ перевірити обгрунтованість комунальних тарифів у гуртожитках.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-В общежитиях платят за коммунальные услуги по 200 гривен. – Это в целом. – А ну проверьте мне все общежития, какие там расчеты. Все общежития города Харькова. нехорошков. Хочу понять, как там тарифная политика выстраивается. 200 в общежитии в целом за все коммунальные услуги. У нас в квартирах по 180 платят и то – все возмущены. Роман Борисович, Половянская, вы возьмите, попросите, всем напишите письма собственникам общежитий, какие у них сегодня платежи. А нет – спросите у людей, которые живут там, сколько они платят. Поздеева Татьяна Геннадьевна, подготовьте мне такую информацию. Я просто хочу понять.

Зі своїм комунальним лихом хотіла звернутися до очільника Харкова і Юлія Яхно. У її будинку у підвалі протікали труби. Однак, розповідає жінка, проблему вирішили як тільки вона записалася на прийом. Тож замість скарги вона прийшла сюди з подякою.

Юлія Яхно заступник декана факультету менеждмента

-Замена труб отопления и горячей воды у нас в подвале. Вопрос решен очень быстро, очень хорошо, очень качественно. и у меня только слова благодарности Геннадию Адольфовичу.

А от студентка Дар"я Муценко переймається не комунальними негараздами. Дівчину турбує робота одного з міських перевізників.

Дар'я Муценко студентка

-Люди жалуются на некорректное обращение водителей, на то, что водители позволяют себе высказывания, например, что много пенсионеров развелось, приходится их бесплатно возить. Люди недовольны. Также на конечных станциях около метро машину набивают битком. Это также вызывает дискомфорт и недовольство пассажиров.

Дівчина скаржиться. Перевізник, якого також покликали на прийом, відхрещується. Тож проблему міський голова радить вирішити просто – студентка разом з представниками мерії вийде на маршрут з перевіркою. Місце та час вони виберуть самі, без відома перевізника. Якщо скарга підтвердиться, мер обіцяє вжити кардинальних заходів. На особистий контроль Геннадій Кернес взяв і питання, що стосуються ремонту внутрішньоквартальних та проїжджих доріг по всьому місту. Ці проблеми, підкреслює мер, вирішити одразу неможливо. Тож ставить їх в плани на найближче майбутнє.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Мы берем в работу не просто ваш адрес, а улицу Киргизскую. Если, тем более, это  объездная дорога, которая дает возможность транспорту двигаться, объезжая Героев Сталинграда – такую интенсивную магистраль, вы обязаны эту дорогу были сделать. Обязаны! По Тобольской вы тоже слышали.

Зверталися до Геннадія Кернеса і за матеріальною допомогою. Переважно студенти-сироти та хворі. У Олексія Степанова муковісцидоз – важкі порушення функцій органів дихання і шлунково-кишкового тракту. У хлопця не вистачає коштів на ліки. Безкоштовними медикаментами його забезпечуватимуть лише до повноліття. А Олексій ще навчатиметься, коли йому виповниться 18 років. Тож, мер віддав наказ передбачити кошти у міському бюджеті на забезпечення, хворих на муковісцидоз підлітків, ліками до отримання ними першого робочого місця.