Местные подразделения охраны и системы раннего оповещения. На Харьковщине обговорили вопросы пожарной безопастности

28.10.2013 17:58   -
Автор:

У Харківській області необхідно відроджувати підрозділи місцевої пожежної охорони, саме це питання обговорювалося на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Раніше, за радянських часів, кажуть фахівці, такі підрозділи були майже в кожному селі, але потім були ліквідовані. Зараз на Слобожанщині їх почали створювати практично з нуля, але не так активно як би того хотілося, кажуть у профільному департаменті. Справа в тому, що не всі глави районних адміністрацій приділяють цьому питанню увагу, каже Валентин Дулуб.

Валентин Дулуб перший заступник голови облдержадміністрації

-Возобновите работу, возобновите то, что до вас создавали. Змиевской район точно такой же как и Печенежский и тоже постоянная опасня ситуация возникает. Кому тут что не понятно?! Всем понятно, когда читаем сводки в интернете про последствия тех или иных пожаров.

Питання важливе – бо саме завдяки роботі пожежних на місцях можна запобігти і локалізувати загоряння в найкоротшій термін.

Павло Одарюк начальник ГУ ДСНС України у Харківській області

-В течении пожарных периодов 2012-2013 годов пожары в лесных массивах проблемных лесохозяйств Октябрьского, что в Чугуеве, Волчанский в Волчанске были успешно именно ликвидированы подразделениями местной пожарной охраны благодарая их правильному расположению, которые позволяют оперативно прибывать на место вызова.

Обговорювали на КЧС і питання впровадження систем раннього оповіщення при надзвичайних ситуаціях. На території області 189 об'єктів підвищеної небезпеки. Але оснащені, системами оповіщення, лише половина з них. Цьогоріч вдалося відновити їх ще на вісімнадцяти підприємствах. Наразі Харківська область на п'ятому місці по Україні з виконання програми попередження пожарів.