Спортивні новини Харкова | 30.05.2023

30.05.2023 21:01   -

Молодо – не зелено. Володимир Кочанов та Дмитро Гаміловський підтримали високу марку харківської вільної боротьби на Міжнародному турнірі пам’яті Думитру Парвулеску та Василе Йоргу, який проходив у столиці Румунії – Бухаресті, і в якому брали участь спортсмени не старше двадцяти років із шістнадцяти країн. Вони досягли подвійного успіху у найважчій ваговій категорії – до 125 кілограмів. На шляху до фінального дербі харків’яни одержали по дві дострокові перемоги. Кочанов спочатку “заспокоїв” поляка Ксаверія Камінскі, набравши 11 балів поспіль за дві з половиною хвилини, у півфіналі змусив залишити килим у середині другого періоду француза грузинського походження Левана Лагвілава. Рахунок – 15:4. Гаміловський у чвертьфінальній зустрічі “приклав” болгарського важковаговика Стефана Янкова менш ніж за хвилину, потім здобув технічну перемогу над представником Фінляндії Роопе Катая – 12:1. Перший період фінального поєдинку суперники-земляки, яких до бухарестського турніру готували заслужений тренер України Микола Ченцов та Святослав Хоменко, провели на рівних. Кочанов виграв його з мінімальним рахунком. А ось у другій “трьохвилинці” перевага віце-чемпіона Європи U23 була беззаперечною. Як і підсумковий результат – 10:0. Володимир Кочанов став переможцем, Дмитро Гаміловський отримав срібну медаль. У загальнокомандному заліку “Меморіалу Парвулеску та Йорга” юніорська збірна України посіла перше місце.

Відділення Національного олімпійського комітету в Харківській області, спортивні журналісти, партнери проекту “Спортивна зірка Слобожанщини” підбили підсумки квітня, який видався багатим на події та досягнення харківських спортсменів. Особливо відзначилися важкоатлетки, які виграли на чемпіонаті Європи в Єревані шість золотих, чотири срібні та одну бронзову медалі. Каміла Конотоп та Ірина Деха перемогли у вагових категоріях до 59 та 81 кілограма відповідно. Конотоп, встановивши три рекорди континенту, здобула другий європейський титул у кар’єрі, Деха стала першою в історії української важкої атлетики чотириразовою чемпіонкою Старого Світу. Вони і були визнані кращими спортсменками квітня, їхні особисті наставники Валерій Нікулін та Євген Шилов – кращими тренерами. Пам’ятними нагородами були відзначені й віце-чемпіонки континенту Світлана Самуляк та Марія Гангур. Бути присутніми на урочистій церемонії вони не змогли – готуються до Європейських ігор, приймати привітання, призи та спілкуватися з пресою довелося Євгену Шилову. Росли, набирали сили та майстерності лідери національної збірної України з важкої атлетики у Харківському фаховому коледжі спортивного профілю. Це без перебільшення одна сім’я – справжня “кузня чемпіонів”, “фабрика зірок”. З цієї системи вийшло і чимало класних волейболістів, які здобували та продовжують вигравати медалі, в тому числі, й у складі “Юракадемії”, яка цього року стала бронзовим призером чемпіонату України в чоловічій Суперлізі. Сезон для підопічних Сергія Коваленка видався вкрай непростим. Команда помітно оновилася, були складнощі в ігровому плані, не виходило стабільно перемагати, але у плей-офф “юристи” проявили себе з кращого боку. У серії за “бронзу”, яка, як і регулярний чемпіонат, проходила у Чернівцях, вони обіграли житомирський клуб «Житичі-Полісся» у трьох матчах поспіль. Спеціальної нагороди відділення НОК України в Харківській області удостоївся також срібний призер квітневого чемпіонату Європи з греко-римської боротьби Ярослав Фільчаков.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У перенесеному матчі шостого туру фінального етапу жіночого чемпіонату Швейцарії з футболу у четвертій лізі “Віпкінген-2-Житлобуд-1” U21 приймав шосту команду таблиці – “Хорген-2”. Харків’янки розпочали зустріч сміливо і на 12-й хвилині відкрили рахунок. М’яч у ціль відправила Ганна Давиденко. Стартовий успіх дав привід для оптимізму, але продовження “банкету” не було. Більше того, в середині першого тайму приїжджа команда зусиллями Роньї Хойссер відігралася – один: один. Обмінявшись результативними ударами, суперники до свистка на перерву більше не відзначились. Відпочинок пішов на користь харківським футболісткам. Друга половина матчу стала їхнім бенефісом. Підопічні Ганни Покус і Єлизавети Костюченко забили чотири м’ячі. Незабаром після поновлення гри та на 66-й хвилині воротаря гостей двічі засмутила Вікторія Плечищева, а потім дуплетом “вистрілила” Давиденко. Зробивши “хет-трик”, вона допомогла своїй команді оформити чергову розгромну перемогу- 5:1. “Віпкінген-2- Житлобуд-1” U21 лідирує, набравши двадцять два очки. “Відікон” та “Фенікс”, які займають друге та третє місця, відстають на 6 та 8 балів відповідно. Четвертого червня харків’янки зіграють з “Відіконом” в гостях. Це буде центральний матч дев’ятого туру фінального етапу чемпіонату Швейцарії у четвертому дивізіоні.

ОСТАННІ НОВИНИ