Головний тренер «Металіста 1925» став учасником товариського матчу з захисниками України (ФОТО)

13.04.2023 10:20   -
Матч між легендами українського футболу та ЗСУ - Едмар
Фото: Сторінка у Фейсбуці В. Ващука

Дружній поєдинок між легендами українського футболу та підрозділом Гвардії Наступу «Буревій» відбувся у Києві. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Цікавий матч пройшов на столичному стадіоні імені Віктора Баннікова. За команду «Легенд українського футболу», яка з початку повномасштабної війни в Україні з російськими загарбниками регулярно проводить благодійні матчі, як завжди, виступило чимало відомих зірок вітчизняного футболу, колишніх гравців національної збірної України.

Серед них й нинішній в.о. головного тренера харківського «Металіста 1925» та один із лідерів зіркового «Металіста» часів Мирона Маркевича – Едмар Галовський. Незважаючи на досить щільний робочий графік, Едмар намагається не пропускати подібні поєдинки та часто бере участь у футбольних благодійних заходах.

Також у складі «легенд» на поле в цьому поєдинку виходили ще два колишні гравці харківського «Металіста» – нападник Андрій Воробей (грав у Харкові в 2010-2012 рр..) і захисник Андрій Хомін (виступав у складі харківської команди в 2005-2007 рр). А ще у матчі взяли участь такі відомі ветерани українського футболу, як Владислав Ващук, Едуард Цихмейструк, Олексій Бєлік, Сергій Федоров та інші. Крім того, за команду «легенд» зіграв і багаторічний лідер українського чоловічого тенісу Сергій Стаховський, який нині служить у лавах ЗСУ.

Суперниками зіркової команди стали українські військові штурмової бригади Національної гвардії України «Буревій». Як зазначив один з організаторів цього поєдинку, легендарний захисник київського «Динамо» та збірної України Владислав Ващук, українські захисники самі вийшли на нього з пропозицією провести такий поєдинок.

«Ініціаторами матчу виступили у деякій мірі самі військові, які в особистій бесіді обмовилися, що добре б було, якби була можливість зустрітися у дружньому матчі зі справжніми зірковими футболістами. Жоден з тих, до кого я звернувся, не відмовив мені у допомозі з організацією матчу, адже всі добре розуміють, що спорт – це важливий інструмент для морально-психологічної підтримки в наші важкі часи. Як сказали самі військові, деякі з яких прямо з поля поїхали до зони активних бойових дій – вони і самі не очікували, що все так добре вийде і вони отримають таке задоволення. Треба було бачити лише щирі посмішки хлопців та їх родин, щоб зрозуміти, що все це недаремно», – написав у своїх соціальних мережах Владислав Ващук, коментуючи підсумки цього товариського поєдинку.

Переможця у цьому футбольному спарингу суперники не виявили. Забивши на двох вісім голів, вони завершили його результативною нічиєю – 4:4. Втім, рахунок на табло в подібних заходах навряд чи має велике значення. Головне, що ця гра зарядила такими потрібними зараз позитивними емоціями наших військових, які виходили на поле у складі збірної підрозділу Гвардії Наступу «Буревій». А бадьорість духу – одна з важливих складових для успішного виконання бойових завдань. Крім того, матч подарував незабутні враження й численним глядачам на трибунах. В тому числі, за перипетіями поєдинку також спостерігали й багато українських воїнів, які перебувають зараз на ротації у Києві, або проходять тут реабілітацію після отриманих поранень на фронті.

Також, нагадаємо, що раніше ми повідомляли, як на благодійному матчі в Ужгороді за участю легенд харківського футболу – Мирона Маркевича, Олександра Горяїнова та Едмара зібрали понад 1 млн. гривень на підтримку ЗСУ.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.