Харківський бойовий медик отримав «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ

02.05.2024 16:58   -

Бойовий медик Сергій Филиппов знищив вісьмох російських військових та отримав «Золотий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України. Про це повідомляє Інфосіті.

Харків’янин Сергій Филиппов воює в лавах штурмового взводу окремого штурмового батальйону 115-ї механізованої бригади ЗСУ.

Молодший сержант був призваний ТЦК міста Харкова та став на захист Батьківщини в березні 2022 року. У березні-квітні 2024 року підрозділ Сергія Володимировича утримував позиції на околицях міста Часів Яр Донецької області.

“Під час штурмових дій противника бойовий медик взводу діяв розважливо й точно. Маючи неабияку витримку, Филиппов підпускав окупантів ближче до наших позицій, щоб завдати максимального ураження та знищити якомога більше живої сили росіян. Молодший сержант отримав контузію внаслідок мінометного обстрілу, але власною стрілецькою зброєю та гранатами зміг ліквідувати вісьмох ворогів”, – написали у Фейсбуці Харківського ОТЦК та СП.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Крім того, під час оборонного бою, Сергій надав невідкладну медичну допомогу одному з побратимів, який отримав поранення, та допоміг йому дістатися до пункту евакуації.

За проявлену мужність та відданість своїй країні житель Харкова нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест». Цю відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України Сергію Филиппову нещодавно вручив особисто генерал-полковник Олександр Сирський.

ОСТАННІ НОВИНИ