На благодійному матчі за участю Маркевича, Горяїнова та Едмара зібрали понад 1 млн гривень на ЗСУ (ФОТО)

30.11.2022 15:12   -

В Ужгороді відбувся благодійний футбольний матч за участю зірок спорту, шоу-бізнесу та культури. Головна мета поєдинку – збір коштів на підтримку Збройних сил України. Серед учасників гри були й провідні екс-гравці ФК «Металіст» та його легендарний тренер Мирон Маркевич. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

На полі ужгородського стадіону «Авангард» в день матчу зібралося чимало відомих людей, зокрема і прославлених ветеранів українського футболу. Серед них Мирон Маркевич та лідери в недалекому минулому харківського «Металіста» – Олександр Горяїнов, Едмар, Олег Шелаєв і Олександр Романчук. Крім того, у грі свої якості продемонстрували й інші українські «майстри м’яча», екс-гравці національної збірної – Владислав Ващук, Тарас Михалик, Володимир Єзерський, Василь Сачко, Євген Селезньов та інші.

Також у матчі взяли участь титулований український баскетболіст Станіслав Медведенко, стронгмен Василь Вірастюк, артисти «Кварталу 95», співаки, гумористи, українські блогери та телеведучі. На поле всі вони вийшли за руку з юними футболістами, серед яких були й діти військових, котрі загинули на фронті.

Головним організатором матчу стала благодійна організація «Ліга Життя» за підтримки місцевої влади, Української Асоціації футболу та ФК «Минай». Зіркові учасники були поділені на дві команди – «Збір на Авто» (тренер – Олександр Шовковський) та «Збір на «Дрон» (тренер – Олексій Михайличенко). Поєдинок складався з двох таймів по 35 хвилин.

В основний час суперники переможця не виявили, завершивши його з рахунком 6:6. А в серії після матчевих пенальті сильніші були підопічні Олексія Михайличенка, які здобули перемогу із загальним рахунком 10:9.

Втім головна мета цього матчу під символічною назвою «Футбол заради Перемоги», безумовно, була не спортивне свято чи шоу, а саме збір коштів на авто та дрони для українських військових, які зараз боронять нашу країну від російських окупантів та загарбників. Збір тривав за рахунок продажі квитків (від 50 до 20 тисяч грн), благодійних внесків, а також з благодійного ярмарку, що проходив біля головної спортивної арени Ужгорода.

І, як повідомили сьогодні на сторінці ГО «Ліга Життя» у Фейсбуці, загалом, завдяки цій події, вдалося зібрати вже 1 мільйон гривень.

«І це ще не кінцева сума. За цей великий результат велика подяка футбольним клубам України, які об’єднались і долучились до загального збору коштів. Про це ми напишемо окремий пост. Залишаємо трошки інтриги про цю значущу подію. Та це ще не все! Зовсім скоро на вас чекають цікаві розіграші та безцінні призи», – відзначили організатори матчу.

До речі, масштабні футбольні благодійні матчі за участю зірок спорту, шоу-бізнесу та культури проходять в тих регіонах країни, де немає активних бойових дій, майже з самого початку війни з російськими загарбниками. Це лише один із варіантів збору коштів на потреби ЗСУ, який наочно демонструє, як люди різних сфер діяльності та професій готові єднатись, зустрічатись та працювати заради великої мети – допомоги нашим військовим та спільної Перемоги над ворогом.

Також нагадаємо, що раніше ми повідомляли, що один з учасників цього благодійного матчу, баскетболіст Станіслав Медведенко зібрав на підтримку України чверть мільйона доларів.

Фото: ФК «Минай» та UA-Футбол