Ввечері 10 січня росіяни обстріляли ракетами готель у середмісті Харкова (фото)

11.01.2024 08:59   -
Росіяни обстріляли ракетами готель у середмісті Харкова

10 січня близько 22:30 у Харкові пролунали два вибухи. Цього разу російські ракети влучили по готелю в Київському районі. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Унаслідок обстрілу отримали поранення 13 осіб. Серед них громадянка Туреччини та громадянин Грузії, обидва є журналістами турецького медіа, зокрема турецького видання Anadolu.

Станом на зараз у медзакладах перебуває 2 людей: 35-річний чоловік, стан важкий, та 71-річна жінка, стан середній.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, ціллю росіян були саме іноземні журналісти, які висвітлюють події, пов’язані з військовою агресією росії проти України.

«Дві ракети по готелю у середмісті Харкова. Жодного військового там не було. Натомість було 30 цивільних. Серед постраждалих – і турецькі журналісти.


Крім готелю, постраждали житлові будинки – один комунальний, один приватний, автосалон, виробниче підприємство», – прокоментував черговий теракт росіян мер Харкова Ігор Терехов.


Внаслідок обстрілу частково пошкоджена будівля готелю. На місці прильоту сталася пожежа на площі 20 кв. м. Зокрема, на парковці горіли автомобілі.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.


Новий обстріл росіянами чергового готелю, в якому проживали журналісти, вже засудила Національна спілка журналістів України

«Руйнування уже трьох!!! готелів у Харкові – це свідома тактика залякування медійників з метою обмеження висвітлення війни у міжнародних медіа. НСЖУ документує воєнні злочини росії проти журналістів та інформує своїх партнерів – Міжнародну і Європейську федерації журналістів», – зазначили у Спілці.

ОСТАННІ НОВИНИ