У харків’янина після розмови по телефону зникли гроші з картки

28.09.2023 10:10   -
Подзвонили з банку - зникли гроші з картки: шахрайство Харків

Житель Харкова став жертвою шахрайської схеми “дзвінок з банку”. Невідомі заволоділи його грошима в сумі 47800 гривень. Про це повідомляє Інфосіті.

До Харківського РУП № 2 з заявою звернувся чоловік. Він повідомив, що невідомі під виглядом працівників служби безпеку банку заволоділи його грошима в сумі 47800 гривень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

26 вересня правоохоронці припинили діяльність злочинної групи.

Що відомо

До складу злочинної групи увійшли 20 та 25-річні чоловіки, а також 17-річна дівчина. Зловмисники вчиняли злочини під виглядом працівників служби безпеки банку на території Харківської області та інших регіонів України.

Правоохоронці встановили, що спочатку зловмисники підшукували осіб, телефонували потенційним потерпілим під виглядом працівників служби безпеки банку та повідомляли, що гроші, які знаходяться на карткових рахунках можуть бути несанкціоновано списані та з метою недопущення вказаних дій отримували від потерпілих пароль від мобільних банківських додатків, номери банківських карток, CVV. Потім з карток потерпілих списувались кошти. Окремі особи здійснювали обготівковування грошей в банківських терміналах. Паралельно здійснювався підбір людей, на картки яких перераховувались кошти.

Встановлена причетність фігурантів до більш ніж 20 шахрайств.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.