СБУ попередила диверсію на залізниці у Харківській області (фото)

03.04.2024 10:16   -
СБУ попередила диверсію на залізниці у Харківській області (фото)
Фото ілюстративне

Служба безпеки зірвала спробу агресора здійснити диверсію на стратегічних об’єктах Укрзалізниці у Харківській області, передає Iнфосiтi.

У результаті спецоперації затримано агентурну групу воєнної розвідки рф, яка розвідувала маршрути руху військових ешелонів ЗСУ на Лиманському напрямку. Зловмисниками виявилися брат та сестра, які проживають у селищі Донець Ізюмського району та працюють на місцевому комунальному підприємстві.

За даними слідства, у серпні 2023 року з жінкою через Telegram звʼязався співробітник головного управління генерального штабу збройних сил рф. Він поставив їй завдання збирати та передавати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури залізничної галузі на території Ізюмського та Чугуївського районів.

Жінка погодилась на «пропозицію», до виконання завдань ворога залучила свого брата. Ворожі агенти обрали собі псевдо Медуза та Драко.

Отримані відомості брат і сестра передавали російському куратору у вигляді фотографій та геолокацій на Google-мапах.

«Найбільше фігурантів цікавили «уразливі» ділянки переміщення рухомих складів, наприклад, залізничні мости, шляхопроводи і автотунелі під коліями. Також зловмисники встановлювали координати релейних шаф і трансформаторних підстанцій Укрзалізниці.


На основі цієї інформації загарбники планували здійснити диверсію на залізничній лінії під час руху вантажного ешелону ЗСУ та зірвати безперебійне постачання української зброї та боєприпасів на передову східного фронту», – повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, усю агентурну групу було викрито ще на початковому етапі її розвідувальної активності. У затриманих вилучено мобільні телефони, якими вони користувались для комунікації з російським гру.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ