Під Харковом поліцейський збив насмерть 15-річну дівчину: деталі справи

09.08.2023 09:59   -
Під Харковом поліцейський збив насмерть 15-річну дівчину: деталі справи

Триває розслідування ДТП за участі правоохоронця, у якому загинула 15-річна дівчина. Аварія сталася 2 серпня близько 19:20 на трасі «Київ-Харків-Довжанський», повідомляє Інфосіті.

За даними слідства, автівка збила 15-річну дівчину на пішохідному переході. Дитина загинула на місці. За кермом службового автомобіля перебував поліцейський з Києва Ярослав Якіменко. За результатами освідування, він був тверезий.

Відомо, що загибла займалася у дитячому театрі “Чудеса в решеті” смт Пісочин. Того дня 15-річна Альбіна Харченко поверталася додому у смт Коротич після занять з акторської майстерності. Переходила дорогу на пішохідному переході, тримала велосипед у руках.

Під Харковом поліцейський збив насмерть 15-річну дівчину: деталі справи

“Одразу після ДТП слідчими ДБР було проведено огляд місця події та транспортного засобу. Призначено судово-медичну експертизу. Також призначено судову експертизу технічного стану транспортного засобу та судову автотехнічну експертизу з метою встановлення механізму й обставин дорожньо-транспортної події, технічного стану транспортного засобу, а також об’єктивних обставин, що сприяли чи могли сприяти виникненню ДТП. Планується призначення ще низки необхідних судових експертиз”, – зазначили у прокуратурі.

На теперішній час допитано свідків та очевидців події. Автомобіль вилучено та за клопотанням прокурора судом накладено на нього арешт.

Розслідування здійснюється за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ