Організатору злочинного угруповання з Харкова повідомлено нову підозру

19.05.2023 14:07   -
Новини Харкова: організатору ОЗУ повідомлено нову підозру

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри одному з ватажків організованої групи за фактом встановлення та поширення злочинного впливу. Про це повідомляють Харьковские известия.

Нагадаємо, у лютому 2023 року правоохоронці знешкодили організовану групу, яка тероризувала харків’ян, «вибиваючи» з них неіснуючі борги. Зловмисники застосовували до потерпілих фізичне насильство, били їх і погрожували фізичною розправою.

Один з організаторів групи — 35-річний чоловік, який неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів. Звільнившись із місць позбавлення волі, він став позиціонувати себе «смотрящим» по одному з районів Харкова.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У такий спосіб він намагався взяти під контроль діяльність інших осіб, причетних до вчинення злочинів на території району, та отримувати від них грошові «відкати».

Ці гроші мали йти на поповнення злодійської «каси» та на підтримку осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Натомість «смотрящий» обіцяв надавати допомогу у вирішенні конфліктних ситуацій та проблемних питань.

Крім встановлення та поширення злочинного впливу, йому також інкримінують вимагання, вчинене повторно, організованою групою, в умовах воєнного стану, незаконне заволодіння транспортним засобом, грабіж, вчинений повторно, в умовах воєнного стану, групою осіб (ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 186 КК України).

Наразі підозрюваний та інші учасники організованої групи перебувають під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ