Очільницю неокупованої громади Харківщини судитимуть за державну зраду

03.07.2023 17:26   -
У Харкові судитимуть за державну зраду очільницю громади

Харківська прокуратура передала до суду справу стосовно очільниці однієї з територіальних громад Красноградського району, яка “передавала “зливала” окупантам розвідувальну інформацію. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, жінка, будучи сільським головою, добровільно вступила у змову з російськими спецслужбами та систематично надавала їм допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Посадовиця склала список під назвою «Вредители», до якого входили мешканці Красноградщини, які активно висловлювали проукраїнську позицію.

Також на завдання кураторів рф жінка збирала та передавала інформацію щодо українських військових, відомості про розташування споруд цивільного захисту (бомбосховищ та об’єктів укриття), територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Міноборони України, відділів поліції на території Красноградського району та будівель, у яких проводяться наради представників органів влади.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Наприкінці січня 2023 року правоохоронці затримали зрадницю в порядку ст. 208 КПК України.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 49-річної посадової особи органу місцевого самоврядування за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Нині обвинувачена перебуває під вартою та відсторонена від посади.

ОСТАННІ НОВИНИ