Настоятель храму УПЦ МП благословляв росіян на окупованій Харківщині (фото)

04.04.2023 14:48   -
На Харківщині настоятель храму УПЦ МП благословляв окупантів

Правоохоронці ідентифікували колишнього настоятеля храму УПЦ Московського патріархату, який благословляв військовослужбовців рф під час окупації Куп’янщини. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, колишній настоятель одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ МП активно підтримав дії росії.

Наприкінці липня 2022 року в окупованому смт Дворічна Куп’янського району відбувся публічний релігійний захід з приводу «Дня Хрещення Русі», який проводився місцевими представниками Української православної церкви Московського патріархату.

Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв представників зс рф та військову автомобільну техніку окупантів.

Настоятель наказав своїм поплічникам знімати на камеру «захід» для подальшого оприлюднення на проросійських медіаресурсах.

Під час звільнення Харківщини протоієрей разом із сім’єю втік на територію росії. Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Твєрської і Кашинської єпархії РПЦ.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

У подальшому правоохоронцями буде надана належна та обґрунтована правова оцінка діям протоієрея. Слідство триває.

ОСТАННІ НОВИНИ