На Харківщині заочно судитимуть військового рф, який обстріляв автомобіль з подружжям (фото)

04.08.2023 15:44   -
Обстріл автомобіля з подружжям на Харківщині: судитимуть окупанта

Прокуратура передала до суду справу щодо 26-річного військовослужбовця рф, який розстріляв автомобіль з подружжям на Харківщині. Про це повідомляють Харьковские известия.

Нагадаємо, 23 червня 2022 року подружжя з Донеччини поїхало на власному автомобілі до міста Бахмут, щоб евакуювати літніх хворих батьків. Поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району їх автомобіль розстріляли окупанти.

Жінка намагалась врятувати чоловіка, проте окупанти продовжили обстріли. У цей час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автівки.

Побачивши коптер, жінка не розуміла, що їй робити, але пішла за ним, бо тільки так могла врятувати своє життя та життя чоловіка. Дрон привів її до місця дислокації ЗСУ.

У цей час окупанти підійшли до розстріляної автівки та подумали, що чоловік помер. Понад 30 годин чоловік пролежав без тями. Потім він самотужки дійшов до бази ЗСУ.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Правоохоронці ідентифікували російського військового, який розстріляв автомобіль з подружжям. Це мешканець м. Москва, старший лейтенант, командир 1-ої мотострілецької роти 1-ого мотострілецького батальйону БТГр (батальйонної мотострілецької групи) 15-ого мотострілецького полку 2-оі мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії Західного ВО (воєнного округу), командир мотострілецької роти зс рф.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 26-річного російського військовослужбовця за фактом скоєння за попередньою змовою з іншими особами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з закінченим замахом на умисне вбивство двох цивільних осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

Військового рф судитимуть заочно у Барвінківському районному суді Харківської області.