На Харківщині викрили трьох колаборантів, які влаштувались до «відділу освіти»

01.03.2024 10:20   -
На Харківщині викрили трьох колаборантів з Балаклії

Під час окупації м. Балаклія Харківської області троє місцевих мешканців добровільно пішли на співпрацю з ворогом. Про це повідомляє Інфосіті.

Колаборанти влаштувались на роботу до «відділу освіти Балаклійського територіального управління» при окупаційній адміністрації.

Встановлено, що у травні 2022 року 39-річна жінка обійняла посаду «секретаря». Колаборантка здійснювала прийом та реєстрацію заяв щодо влаштування дітей до шкіл, дитячих садків Ізюмського району, а також до табору, який знаходиться на території рф.

Крім того, у червні 2022 року 31-річна жінка уклала трудовий договір з представниками рф та обійняла посаду «юрисконсульта» в зазначеному відділі. Колаборантка займалась оформленням і підготовкою документів, зокрема договорів, автобіографій, особистих карток інших співробітників.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також у червні 2022 року 52-річний колаборант став «начальником господарської групи». На цій посаді пристосуванець складав описи пошкоджених російськими обстрілами будівель шкіл та дитячих садків, складав протоколи та акти для підготовки до опалювального сезону навчальних закладів та ін.

Після деокупації 31-річна жінка і 52-річний чоловік втекли на непідконтрольні території і наразі переховуються від слідства. Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру трьом особам за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ