У Харкові виявили нафтопродукти у питній воді

01.03.2024 09:58   -
У Харкові виявили нафтопродукти у питній воді

Держпродспоживслужба проводить заходи, спрямовані на усунення наслідків забруднення довкілля через пожежу на нафтобазі в Немишлянському районі. Про це повідомляє Інфосіті.

Нагадаємо, 9 лютого ворожі БПЛА атакували нафтобазу у Харкові. В результаті в навколишнє середовище потрапило близько 3000 тонн нафтопродуктів.

Зазначається, що за течією річок Харків, Лопань, Уди має місце забруднення берегів речовинами, схожими на паливно-мастильні матеріали, та подекуди присутній запах нафтопродуктів. Поверхня води річок забруднена та має вигляд маслянистої плівки.

За результатами лабораторних досліджень питної води з водорозбірних колонок за адресами: пров. Котельний, 21/31 та вул. Ясенева, 29/20 виявлено наявність нафтопродуктів у питній воді.

“Водопостачання з водорозбірних колонок за цими адресами у зв’язку з проведенням заходів з ліквідації наявності нафтопродуктів у питній воді призупинено”, – написали у ГУ Держспоживслужби у Харківській області.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Адміністрації Немишлянського району запропонували забезпечити облаштування інформаційних таблиць щодо заборони вживання води негарантованої якості на території джерел «Петренки-1», «Петренки-2», «Петренки-3» та підземного джерела навпроти будинку №7 по вул. Новопроектній.

Крім того, на території Основ’янського району обстежили 6 шахтних колодязів, які використовуються населенням для технічних потреб, проте біля колодязів були відсутні інформаційні таблички щодо заборони використання води для питних цілей.

ОСТАННІ НОВИНИ