Купʼянщина залишається найгарячішим напрямком, — Синєгубов

04.03.2024 13:45   -
Купʼянщина залишається найгарячішим напрямком, — Синєгубов

Напередодні по Куп’янську вперше зафіксували удар КАБами з касетними зарядами. Про це повідомляє Iнфосiтi.

“Це збільшує зону враження і становить ще більшу загрозу для цивільних людей. Саме тому виносимо на Раду оборони області питання примусової евакуації родин з дітьми”, – розповів в етері Нацмарафону очільник ХОВА Олег Синєгубов.

За словами Синєгубова, з Куп’янського напрямку вже вивезли майже 29 тисяч людей, з яких 869 – діти. Найближчим часом планують вивезти ще 1500 людей. Евакуйованим пропонують місця для проживання в обласному центрі, інших більш безпечних населених пунктах.

У Харкові, за інформацією Синєгубова, зараз проживають 1,1 — 1,2 млн населення, до 100 тисяч людей виїхало внаслідок масованих січневих обстрілів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

На Лимано-Куп’янському напрямку росіяни утримують угруповання кількістю у 122 тисячі військових. Про це в етері телеканалу FREEДОМ повідомив начальник пресслужби ОСУВ Хортиця Ілля Євлаш. За його словами, на цьому напрямку росіяни також тримають понад 1100 танків, майже дві тисячі бойових броньованих машин, понад 1000 артилерійських систем і понад 400 реактивних систем залпового вогню.

«Ця кількість військ утримується там уже протягом тривалого часу — ще з кінця літа. Це не новина для наших військових. Ба більше, ми вже навчилися ефективно працювати й стримувати наступ противника», — запевнив Євлаш.

За інформацією начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, на Куп’янському напрямку російські війська продовжують штурми, проте ЗСУ стримують натиск і не здають своїх позицій.

Також на Харківщині продовжується будівництво фортифікаційних споруд. У разі зростання загрози на побудовані об’єкти будуть готові прибути додаткові бойові бригади.

Нагадаємо, Уряд виділив Харківській ОВА 3,9 млрд грн на фортифікації.

ОСТАННІ НОВИНИ