Прокуратура повернула громаді Харкова шість квартир по Автострадній набережній (фото)

04.03.2024 13:10   -
Громаді Харкова повернули шість квартир по Автострадній набережній

За втручання прокуратури громаді міста повернуто приміщення загальною площею 232,2 кв. м та вартістю 2,4 млн гривень, розташовані по Автострадній набережній. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Встановлено, що у жовтні 2019 року вже колишнім державним реєстратором однієї із сільських рад Богодухівського району на підставі заяв двох фізичних осіб зареєстровано за ними Зазначені нежитлові приміщення, розташовані на першому поверсі житлового будинку, у жовтні 2019 року на підставі договорів купівлі-продажу від 1999 р. були зареєстровані на двох фізичних осіб.

У 2020 році заявниці отримали технічні паспорти зі зміненими технічними характеристиками — нежитлові приміщення «перетворились» на дві п’ятикімнатні «квартири» площею майже 114,9 кв. метрів і 117,3 кв. метрів. У подальшому здійснено поділ кожної п’ятикімнатної «квартири» на три квартири. Ці шість квартир отримали нових власників.

Під час оборудок з нерухомістю зазначені приміщення ще з 1992 року продовжували перебувати у власності територіальної громади міста та на балансі КП «Жилкомсервіс».

Це стало підставою для судового позову. Рішенням Московського районного суду м. Харкова позов окружної прокуратури задоволено. На користь територіальної громади витребувано нерухоме майно, зареєстроване як шість «квартир».

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ