Колаборант із Куп’янська добровільно забезпечив окупантів дахом та харчуванням

02.11.2023 15:30   -
Колаборант із Куп'янська добровільно забезпечив окупантів дахом та харчуванням

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності. Про це повідомляє Інфосіті.

За даними слідства, після окупації села Підсереднє Великобурлуцької ОТГ Куп’янського району обвинувачений, будучи очільником одразу двох місцевих підприємств, вирішив допомагати російській армії. Для того, щоб отримати дозвіл на роботу підприємства при окупантах, а також щоб налагодити взаємини з ними, колаборант добровільно передав їм пересувний пункт проживання на автопричепі, мішки з піском та залізобетонні конструкції, які зберігалися на території підприємства, для будівництва фортифікаційних військових споруд.

Колаборант віддав окупантам автобус ПАЗ, легковий автомобіль «ВАЗ-2121» та пікап «Mitsubishi L200», а також приміщення майстерні, які використовувалися представниками рф для ремонту їхньої військової техніки.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Крім того, пристосуванець організував розселення для проживання російських окупантів у будинку культури с. Підсереднє, зокрема надав спальні ліжка і організував триразове харчування.

У серпні минулого року колаборант отримав від представників держави-агресорки дозвіл на ведення господарської діяльності і переєстрував очолювані ним підприємства за російським законодавством, сплачуючи податки в казну рф. 

Наразі чоловік переховується від слідства і перебуває в розшуку. Його судитимуть заочно в Чугуївському міському суді Харківської області.

ОСТАННІ НОВИНИ