Уряд запустив нові грантові програми для ветеранів

11.04.2023 14:13   -
В Україні запустили новий грант на бізнес для ветеранів війни

В рамках програми «єРобота» учасники бойових дій, а також їхні дружини або чоловіки можуть подати заяву та отримати державне фінансування від держави на старт чи розвиток власної справи. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації, за грантові кошти можна оплатити оренду, придбати сировину, обладнання, необхідні матеріали чи ліцензійне програмне забезпечення, замовити рекламу.

Учасники бойових дій або їхні партнери можуть подати заяву на отримання одного з грантів:

  • 250 тис. грн – подати заяву можуть лише ветерани;
  • 500 тис. грн – чоловік або дружина учасника чи учасниці бойових дій;
  • 1 млн грн – подати заяву може ветеран, який є фізичною особою-підприємцем не менше 3 років.

При отриманні грантів на суму 500 тис. грн та 1 млн грн програма «єРобота» покриває 70% від вартості проєкту, а решту – сам отримувач. Обов’язковою умовою є створення від одного до чотирьох робочих місць залежно від типу гранту. Служба зайнятості допоможе з підбором та підготовкою кадрів, насамперед серед зареєстрованих безробітних.

Рішення про надання гранту ухвалює Державний центр зайнятості після отриманої інформації від банку, перевірки репутації та відомостей у заяві, а також результатів співбесіди з отримувачем, проведеної регіональним центром зайнятості. Також одержувачі грантів зможуть пройти безоплатне навчання для підприємців та отримати консультації.

Подати заяву на участь у програмі можна на порталі «Дія» за посиланням.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.