Бойовикам «ДНР», які воювали на Харківщині, повідомили про підозру

11.04.2023 13:52   -
Бойовикам «ДНР», які воювали під Харковом, повідомили про підозру

Харківська прокуратура заочно повідомила про підозру двом бойовикам «ДНР», які воювали на харківському напрямку. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, один з них — 37-річний мешканець м. Дзержинськ Донецької області — ще у 2014 році вступив до складу 3-ї ОМСБр «Беркут», яка діє в складі так званої «народної міліції» самопроголошеної «ДНР». Другий підозрюваний — 30-річний бойовик «ДНР» з м. Макіївка. Обидва чоловіки виконували бойові завдання зі здійснення збройного опору ЗСУ в Донецькій області.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України вказані найманці перебазувалися на харківський напрямок. У Куп’янському районі бойовики чергували на блокпостах та виконували інші незаконні вказівки, аби не допустити контроль ЗСУ над територією.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Раніше цим же чоловікам було заочно повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ