У центрі Харкова перекладають трубопровід (фото)

31.05.2023 15:26   -
У Харкові на вулиці Сумській перекладають трубопровід

Сьогодні, 31 травня, бригади КП “Харківводоканал” проводять заміну 300 метрів трубопроводу по вулиці Сумській у Київському районі. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як розповів заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» Микола Завада, комунальники замінюють трубопровід методом горизонтально спрямованого буріння. Дана технологія дозволяє уникнути перекриття та руйнування проїжджої частини.

«Водовід забезпечує центральну частину міста: Сумську, Пушкінську та прилеглі вулиці. Роботи проводимо бестраншейним способом, методом горизонтально спрямованого буріння, із застосуванням спецтехніки та обладнання. Ця сучасна та ефективна технологія, у всіх сенсах , найбільше підходить при ремонті комунікацій у міських умовах. Процес буріння з подальшим протягуванням гільзи з робочою трубою ведеться без руйнування інфраструктури. На сьогоднішній день дана технологія оптимальна з фінансової точки зору та щодо збереження благоустрою», – підкреслив Микола Завада.

За його словами, трубопровід був технічно зношений, тому ухвалили рішення про повну заміну аварійної ділянки діаметром 225 мм. Водовід оновлюють трубою із міцного сучасного матеріалу, з терміном експлуатації понад 50 років.

«Перекладку плануємо закінчити до 15 червня. Роботи ведемо комплексно, оновлюємо та встановлюємо сучасну запірну арматуру та засувки, а також 4 нові пожежні гідранти, що забезпечить подальшу надійну експлуатацію магістралі. На час проведення ремонту подача води споживачам не припиняється, відключення буде лише на короткий період перепідключення мереж», – наголосив заступник директора комплексу.

Зазначається, у 2023 році у Харкові вже перекладено 3,7 км зовнішніх трубопроводів, із запланованих 12 км.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ