У ліфті харківської багатоповерхівки трагічно загинула людина: коментар КП “Харківміськліфт”

12.12.2023 12:45   -
У Харкові у ліфті згоріла людина: коментар Харківміськліфт
ФОТО: Микита Ольховський/Суспільне Харків

Ліфт на вулиці Сергія Грицевця у Харкові, де згоріла людина, не міг спалахнути з технічних причин. Про це Суспільне Харків розказав директор КП “Харківміськліфт” Максим Капустян, повідомляє Iнфосiтi.

Нагадаємо, у Харкові в житловій багатоповерхівці згорів ліфт з людиною всередині. Трагедія сталась о 05:24 ранку 12 грудня у 9-типоверхівці по вулиці Сергія Грицевця. У міськраді Харкова підозрюють навмисний підпал.

Попереднім обстеженням встановлено, що було займання в кабіні ліфта. Внаслідок пожежі шахта ліфта вигоріла з шостого по дев’ятий поверх, постраждало обладнання, проводка по шахті. У машинному приміщенні обладнання не постраждало.

“З огляду на все, це, попередньо, було займання в самій кабіні — або навмисний підпал, або ситуація, яка пов’язана з якимись іншими питаннями. Це не обладнання горіло, це сталося не через коротке замикання. Це тільки відкрите полум’я могло бути”, – сказав Максим Капустян.

У Харківміськліфті також зазначили, що всі ліфти у місті проходять обстеження один раз на місяць. У даному ліфті прилади безпеки були перевірені, вони працювали.

Востаннє виклик за цією адресою бів приблизно місяць тому через вимкнення світла.

“Жодних спрацювань запобіжників у нас сьогодні, попередньо, не було”, – сказав Капустян.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ