У Харкові провели фестиваль «Світло, що дає надію!» (фото)

22.05.2023 09:56   -
У Харкові пройшов науковий фестиваль «Світло, що дає надію!»

До Міжнародного дня світла 21 травня в Харкові провели спеціальний науковий фестиваль. Про це повідомляють Харьковские известия.

Студенти та викладачі «Харківського політехнічного інституту» підготували різноманітні локації, де кожен міг ознайомитися із сучасними винаходами, провести експерименти або спробувати свої сили у тематичних вікторинах.

Цьогоріч фестиваль отримав особливу назву – «Світло, що дає надію!» – як символ незламності харків’ян, їхньої віри в перемогу та відновлення.

Організатори пояснюють: на фестивалі хочуть привернути увагу молодого покоління до науки, зацікавити й показати, наскільки важливо в сучасному світі отримувати якісні знання.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Захід відвідав мер Харкова Ігор Терехов.

«Я памʼятаю емоції щастя у людей, коли було відновлене вуличне освітлення. Бо світло – це надія! Надія на перемогу, на мир і на те, що вже незабаром ми відбудовуватимемо наше рідне місто. Дякую професорсько-викладацькому складу за виховання молоді, а молоді – за те, що залишилися з Харковом у найважчі часи!» – зазначив Ігор Терехов.

Організатори заходу – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту за підтримки Департаменту освіти та міжнародних наукових товариств-партнерів «SPIE» та «Optica».

З нагоди свята кращим співробітникам ХПІ вручили Подяки міського голови.

ОСТАННІ НОВИНИ