Відомий український футболіст вступив до бригади наступу НГУ (фото)

22.05.2023 10:18   -
Відомий український футболіст вступив до бригади наступу НГУ

Екс-захисник національної збірної України з футболу, титулований український футболіст Владислав Ващук прийняв рішення безпосередньо встати на захист Батьківщини зі зброєю у руках та вступив до лав Національної гвардії України. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Як написав сам 48-річний Владислав Ващук у своїх соцмережах, це було його особисте рішення, а його рідні та близькі ще й досі в шоці.

«Я знаю, що дехто мене ніколи не зрозуміє. Але я дійсно вірю в нашу Перемогу. Я бачив «русский мир» на власні очі і буду робити все, щоб такого в моїй країні більше ніхто не побачив і не відчув. І коли прийде час, то я зможу точно відповісти – що я робив під час війни», – зазначив також Ващук у своїй публікації.

Крім того, він наголосив, що вступив до бригади наступу «Буревій» Національної гвардії України.

«Солдат Владислав Ващук. Служу Українському народові!», – підписав відповідний пост у соцмережах відомий український футболіст.

Відзначимо, що Владислав Ващук виступав за національну збірну України з футболу на протязі одинадцяти років, з якою дійшов до чвертьфіналу чемпіонату світу 2006 року. На клубному рівні він найбільш відомий за виступами у київському «Динамо». У складі цієї команди Ващук 9 разів вигравав золоті нагороди чемпіонату України та 6 разів ставав володарем футбольного Кубка країни.

На початку повномасштабного вторгнення в Україну російських військ титулований екс-захисник збірної України знаходився у Гостомелі Київської області. Це місто у лютому-березні 2022 року прийняло відчутний удар з боку російських військ. Рятуючись від майже постійного бомбардування Гостомеля, Ващук із родиною два тижні практично провів у підвалі, а потім зумів виїхати з міста по гуманітарному коридору.

Пізніше Владислав Ващук активно займався волонтерською діяльністю, брав участь у благодійних футбольних матчах на підтримку ЗСУ. А нещодавно ми повідомляли, що він став співорганізатором одного з таких поєдинків, в якому грали ветерани українського футболу та команда саме штурмової бригади НГУ «Буревій». До речі, серед учасників того матчу також був і головний тренер харківського «Металіста 1925», зірковий екс-гавець ФК «Металіст» Едмар Галовський.

ОСТАННІ НОВИНИ