У Харкові хочуть розробити свій аналог «Helsi»

23.10.2023 16:10   -
У Харкові хочуть розробити свій аналог «Helsi»

У Харкові хочуть розробити власну медичну електронну систему для закладів охорони здоров’я, яка замінить відому «Helsi». Про це повідомляє Інфосіті.

Про плани щодо розробки аналога медичної системи «Helsi» повідомив під час зустрічі з представниками Національної служби здоров’я України міський голова Ігор Терехов.


За його словами, компанія «Helsi» скасовує для Харкова фінансові домовленості, які були досягнуті ще до повномасштабного вторгнення рф. З огляду на це, у Харкові планують розробити свій аналог цієї програми та користуватися ним безкоштовно.

«Тоді вони декларували, що для нас ця програма обійдеться в 1 грн на рік, але сьогодні вони говорять зовсім по-іншому. Так, вони пропонують певні знижки, але хочуть, щоб наступного бюджетного року ми платили гроші за кожного пацієнта. І це дуже великі гроші. Думаю, інші територіальні громади вже зіткнулися з цим питанням. Тому маю пропозицію. У нас є айтівці, і ми можемо створити свою програму для всіх громад. Усі разом профінансуємо і ні від кого залежати не будемо», – наголосив Ігор Терехов.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.