У Харкові держслужбовець зберігав вдома понад півмільйона доларів та коштовності. ФОТО

30.10.2019 15:04   -
Автор:
Відзначився начальник відділу держустанови своєю пристрастю до «лівих» заробітків. Так у директора підпорядкованого підприємства він вимагав 30 тисяч дол. за збереження посади та отримання дозволу на законне розпаювання земель комбінату.
Оперативники спецслужби затримали чиновника, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, на одній із вулиць Харкова під час отримання всієї суми хабара.
Під час обшуків у чиновника, який, до слова, все життя працює в держорганах, вилучено ще понад півмільйона доларів та коштовності.
Наразі посадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Тривають слідчі дії для встановлення інших фактів корупційної діяльності зловмисника та притягнення до кримінальної всіх посадовців, причетних до протиправної оборудки. Операція проводилась співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва прокурорів Генпрокуратури.