Судитимуть харків’янина, який незаконно заволодів майном померлого брата

27.02.2024 13:29   -
Судитимуть харків’янина, який незаконно заволодів майном померлого брата

Чоловік протиправно заволодів часткою померлого брата у спільному ТОВ на суму понад 4,2 млн гривень. Про це повідомляє Інфосіті.

За даними слідства, обвинувачений разом зі своїм братом заснував у Харкові ТОВ, що спеціалізується на наданні в оренду нерухомості. Статутний капітал створеного підприємства формувався майном у вигляді нежитлових приміщень, а саме: кафе та торгівельних павільйонів.

Коли брат обвинуваченого помер, чоловік вирішив через махінації заволодіти його часткою. Для цього він організував підроблення документів від імені свого брата, зокрема заяву про вихід зі складу учасників ТОВ, договори купівлі-продажу майна тощо та їх подальшу реєстрацію.

Таким чином ділок протиправно заволодів часткою свого брата на суму понад 4,2 млн гривень та отримав змогу одноосібно розпоряджатися всім майном компанії.

55-річного чоловіка судитимуть за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, що заподіяло велику шкоду (ч. 3 ст. 206-2 КК України), та за фактом легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України). Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ